fredag

Rulleæg

Rulleæg er i virkeligheden en form for pandekager. Denne gamle, noget sjældne opskrift står i den gamle bog, sammen med andre æggeretter. I virkeligheden en meget tidlig forløber for vor tids fyldte pandekager. Endvidere står der :

"En kurv med friske æg, hvor ser den indtagende ud. Hvor appetitlig omfatter den fine hvide eller gule skal ikke det dejlige, lækre indhold."
"Æg er både sunde og velsmagende og en kilde til at berige husmoderens fantasi."RULLEÆG

To æg til hver person, meget lidt fedtstof, helst smør. Æggene saltes og piskes meget godt. Lidt fedtstof kommes på pandekagepanden, og når den er hed, hældes en grydeskefuld af de piskede æg på. Når massen er stivnet, lægger man den meget forsigtigt på et fladt, ildfast fad eller tallerken, syltetøj smøres på og æggemassen rulles straks. Det fortsætter man med, til alt er forbrugt. Derefter stilles fadet nogle minutter i den hede ovn, så rullerne bliver lidt sprøde. Det hele overdrysses før serveringen med rigelig flormelis, krydret med vanilie. Diabetikere får æblemos i stedet for syltetøj og revne mandler som flormeliserstatning.
Man kan også fylde rullerne med gemyser, skinke, rester af stegt kød, fisk og lignende. Så overdrysser man efter behag med reven ost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.