søndag

Skinkefugle

Skinkefugle lavet af kalv til trods for navnet, serveret i sovsen med en god kartoffel og en klat ribs- eller solbærgele til er vel egentlig en søndagsret, men nu om stunder kan skinkefugle sagtens serveres til hverdag også.


SKINKEFUGLE

skiver af skært kalvekød fra køllen (størrelse som skiver til benløse fugle)
skiver af røget, kogt skinke (frokostskivers tykkelse)
hakkede shampignon (rå eller dampet let i fedtstof)
salt
peber
lidt hakket persille
mel
kalvesuppe eller vand
smør eller margarine

Mængde afhænger af hvor mange, der skal spise med, men beregn 2 skinkefugle pr. person.

Kødet bankes let til 1/2 cm tykkelse, saltes og pebres. Hvert kødstykke belægges med en skive skinke, overdrysses med champignons og lidt persille, rulles og ombindes med garn. Fedtstoffet smeltes i gryden, så kommer rullerne i og brunes godt over det hele. Når grydens bund er brun af kødets ristede saft, pudrer man hurtigt med lidt mel, overhælder med suppe eller vand, så alt er knapt dækket. Låget lægges på gryden og det hele snurrer godt sammen over svagt blus, til det er mørt. Man kan før serveringen tilsætte saucen lidt sur eller sød fløde. Er sovsen for tynd, jævnes let med meljævning.
Serveres med kartofler eller ris samt en skål ribs- eller solbærgelé.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.