mandag

Græskarpandekager

Græskarpandekager og græskarsuppe, to spændende retter fra fortiden. Et større græskar leverer råvarer til flere retter og kan deles, hvorved stykkerne kan ligge i køleskabet i nogle dage. Men pas på at emballér dem godt, da de ligger og væsker. Græskarpandekager skal nu spises samme dag, de er bagt, hvorimod færdiglavet græskarsuppe kan holde sig mere end en dag i køleskab og er god at have til en nem for- eller hovedret, afhængig af om der skal fyld i eller ej. Den smager rigtig godt med ristede franskbrødstern i.


GRÆSKARPANDEKAGER

Græskarkød
lidt mælk
salt
æg

Græskarkødet høvles på det fine råkostjern. Så laver man af det, ægget, salt og mælken en ikke for tynd pandekagedej. Bages ligesom almindelige pandekager. Mængden af æg og mælk afhænger af mængden af græskarkød. Før serveringen bestrøes pandekagerne med flormelis. (melis er ikke så godt her).

GRÆSKARSUPPE

Lige dele græskar kød og æbler i terninger
lidt salt
lidt sukker
det nødvendige vand

Frugtterningerne koges møre i vandet, saltes og sukres efter behag. Det hele gnides gennem en sigte og hældes over ristede franskbrødsterninger.

VELBEKOMME

Jeg kan ikke modstå fristelsen og bringer her opskrift på en ikke spor dansk ret, men derimod en gammel mexikansk ret, der nok er kendt hos os, men ikke udbredt, ........ nemlig CHILI CON CARNE.
Her i huset elsker vi chili con carne og den skal være stærk, så stærk, at den virkelig snerper og munden sat i brand. Det er et temperamentspørgsmål og chili kan selvfølgelig anvendes efter smag og behag.
 Desuden er det en god og afvekslende måde, at anvende et pund hakket oksekød på, som så ofte er på tilbud i supermarkedet.


CHILI CON CARNE

500 g hakket oksekød
2 hakkede løg
knust hvidløg efter smag (kan udelades)
lidt olie
1 ds. flåede, hakkede tomater
1 lille ds. koncentreret tomatpuré
2 ds. røde kitneybønner
salt
peber
chilipeber

Brun oksekødet godt i olie, nøjagtig som til en kødsovs, tilsæt de hakkede løg og lad dem klare med. Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, tomatpure, salt, peber og chilipulver efter behag. Lad nu retten simre en halv times tid og tilsæt så kidneybønnerne. Det hele skal have en lidt "tør konsistens". Det må ikke være løbende med tomatsauce.
Varm retten godt igennem og server ristede brødsnitter til.

Retten kan holde sig flere dage i køleskabet og bliver kun bedre af, at blive varmet op.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.