GRÆSKARPANDEKAGER
Græskarkød
lidt mælk
salt
æg
Græskarkødet høvles på det fine råkostjern. Så laver man af det, ægget, salt og mælken en ikke for tynd pandekagedej. Bages ligesom almindelige pandekager. Mængden af æg og mælk afhænger af mængden af græskarkød. Før serveringen bestrøes pandekagerne med flormelis. (melis er ikke så godt her).
GRÆSKARSUPPE
Lige dele græskar kød og æbler i terninger
lidt salt
lidt sukker
det nødvendige vand
Frugtterningerne koges møre i vandet, saltes og sukres efter behag. Det hele gnides gennem en sigte og hældes over ristede franskbrødsterninger.
VELBEKOMME
Jeg kan ikke modstå fristelsen og bringer her opskrift på en ikke spor dansk ret, men derimod en gammel mexikansk ret, der nok er kendt hos os, men ikke udbredt, ........ nemlig CHILI CON CARNE.
Her i huset elsker vi chili con carne og den skal være stærk, så stærk, at den virkelig snerper og munden sat i brand. Det er et temperamentspørgsmål og chili kan selvfølgelig anvendes efter smag og behag.
Desuden er det en god og afvekslende måde, at anvende et pund hakket oksekød på, som så ofte er på tilbud i supermarkedet.
CHILI CON CARNE
500 g hakket oksekød
2 hakkede løg
knust hvidløg efter smag (kan udelades)
lidt olie
1 ds. flåede, hakkede tomater
1 lille ds. koncentreret tomatpuré
2 ds. røde kitneybønner
salt
peber
chilipeber
Brun oksekødet godt i olie, nøjagtig som til en kødsovs, tilsæt de hakkede løg og lad dem klare med. Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, tomatpure, salt, peber og chilipulver efter behag. Lad nu retten simre en halv times tid og tilsæt så kidneybønnerne. Det hele skal have en lidt "tør konsistens". Det må ikke være løbende med tomatsauce.
Varm retten godt igennem og server ristede brødsnitter til.
Retten kan holde sig flere dage i køleskabet og bliver kun bedre af, at blive varmet op.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.