Tidligere, før køleskabet kom til, klarede man sig med et isskab. Der blev hentet store isbokke på ismejeriet eller hos fiskehuset på havnen. Blokken blev anbragt i en beholder i skabet og for hver gang lågen blev åbnet, smeltede lidt af isen så det var med at tænke sig om, før man åbnede.
Det var et sidespring - blot for at sandsynliggøre, at muligheden for også dengang at kunne servere iskolde ting fra køkkenet eksisterede.
MELON-FERSKENSALAT
1/2 kg ferskner (500g)
melonsnitter
sukker efter behag
1/8 L hvidvin
1/4 kg (250g) af fersknerne skæres i skiver, den anden del presses gennem en sigte og blandes med vinen og sukkeret. Melonskiverne skæres i terninger. I en glasskål lægges ferskenskiverne og melonterningerne og overhældes med ferskenvincremen. Stilles meget koldt. Også melonterninger, hindbær, sukker og sherry brandy som salat smager udmærket.
Hvilken type melon der foretrækkes til melon-ferskensalat er en smagssag. De kan alle bruges. Den store import af meloner fra det sydlige Europa - og især fra Spanien og Israel giver nogle muligheder med Cantalupe-melonen og netmelonen som sikre vindere. Honeydew-melonen, der blev udviklet i Californien i begyndelsen af 1900-tallet og frembragt i Israel i 1960'erne er navngivet efter Ha-Ogen kibbutzen. En nyere sort er galia-melonen, som er noget større end Ogen.
se også hvordan en moderne melonsalat tilberedes her
I mellemkrigstiden var danskerne blandt dem, der spiste flest meloner i Nordeuropa og for handelsgartnerne blev melonen en værdifuld vare, der i højsæsonen afløste jordbærrene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.