tirsdag

Tomatgræskar

Tomatgræskar og græskarsalat er endnu to muligheder for at stifte behageligt bekendskab med denne bombe af antioxidanter i den tilstundende græskarsæson. Det er gamle, næsten ukendte måder, at tilberede græskar på.  Belønningen ligger både i variationerne af tilberedning af græskar og den gode virkning grøntsagen har helbredsmæssig, så det er bare med at komme i gang. - Og husk ! Der er meget mad i et græskar, så der er mulighed for at prøve samtlige græskaropskrifter og finde frem til ens favoritopskrift.


TOMATGRÆSKAR

Høvlet græskar
tomatpuré
salt
peber
paprika
en hvid opbagning til sovs af mgr., mel og mælk

Opbag en hvid sauce af lige dele mgr. og mel. Spæd op med mælk. Når saucen har den rigtige konsistens, tilsættes tomatpuré. Smag til med salt, peber og paprika og tilsæt græskarret. Kog det hele godt igennem, men ikke itu. Græskarkødet skal kun være mørt. Denne gemyse spises sammen med kartofler til al slags kogt og stegt kød, også til spejlæg og æggekage.

GRÆSKARSALAT

skiver af græskar
saltvand til kogning

marinade :
olie eller mayonnaise eller sur fløde
eddike
salt
suker
peber

Kog græskarskiverne i saltet vand til de er møre, men ikke udkogte. Køl skiverne af. De skal være helt kolde, før de anvendes i salaten.  Bland marinaden eller tilsmagt mayonnaise og tilsæt græskarskiverne.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.