lørdag

Ribssnitter

Det bugner med skønne, røde ribs i øjeblikket og ribs er godt til andet end rysteribs. Som nu f.eks. denne gamle opskrift på ribssnitter. Det lyder lækkert og står som følger :


RIBSSNITTER

dej :
200 g mel
120 g smør eller mgr.
2 æggeblommer
70 g flormelis, krydret med vanilie
en lille bitte smule salt

til belægning :
2 æggehvider
70 g groft stødte sukkerterninger eller groft melis
70 g flormelis
300-350 g ribbede ribs

Melet, fedtstoffet, blommerne, flormelisen og den lille smule salt ælter man hurtigt til dej. Så står den på et køligt sted mindst en halv times tid. Bagefter udrulles den og kommes på en ufedtet plade. Bages i ovnen ved moderat varme lysegult. Det hele køles af efter bagningen. Hviderne piskes til fast skum, så kommes det grove sukker i og piskes igen i to minutter. Flormelisen og ribs blandes i skummet, og det hele smøres over dejen, sættes igen i ovnen og bages til overfladen er lysegul. Så køles kagen af igen og skæres til sidst med en skarp kniv til smalle snitter.

Når der står moderat varme, svarer det nogenlunde til 180 grader.

Jeg skal helt sikkert bage ribssnitter inden længe og det ser ud til, at ribssnitter er beslægtet med "bedstefar med skæg kagen", blot med ribs i stedet for æbler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.