søndag

Spejlæg i madeirasky

Spejlæg med madeirasky er faktisk en frokostret, som jeg husker den fra barndommen og serveret på et stykke ristet franskbrød med en ostebid bagefter, skulle frokosten være hjemme. Sovsen kan også smages til med sherry eller portvin.
- Et lille fif, hvis der skal spejles flere æg ad gangen. Slå alle æggene ud på en tallerken, inden de hældes over på en opvarmet pande, rigelig dækket med fedtstof. Lad æggene stivne over forholdsvis svag varme uden at blive brune.


SPEJLÆG MED MADEIRASKY

æg
smør eller mgr. til stegning
skiver af ristet franskbrød
ca. 2 dl. kødsuppe
20 g kartoffelmel
salt
madeira, sherry eller portvin

Lav en brun sovs af ca. 2 dl. suppe og 20 g kartoffelmel. Smag til med salt og madeira, sherry eller portvin og hæld sovsen op på et fladt fad. Spejlæg, lagt på et stykke ristet franskbrød lægges i sovsen.
Syltede drueagurker eller en asie smager godt til.

VELBEKOMME

I går gæstede jeg Camilla Plum i Nordsjælland for at lære / høre en masse om tomater, tomatdyrkning og tomattilberedning. Mere herom i morgen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.