torsdag

Fynsk flødeost

Fynsk flødeost er en gammel fynsk egnsret. Den smager dejligt med purløg og radiser til, men et stykke ristet rugbrød med fynsk flødeost og en god klat syltetøj på er heller ikke af vejen. Opbevar den ikke for længe, da holdbarheden er begrænset. Forresten skal den nok blive spist.


FYNSK FLØDEOST

2 L kærnemælk
4 dl fløde
salt
kommen

Kog mælken op ved svag varme. Beklæd et dørslag med et tyndt klæde og stil det hele i køleskabet til næste dag. Ælt ostemassen med salt og kommen. Kommen kan dog udelades. Rør så fløden godt i. Det er synd at kassere vallen, som kan bruges i bagværk.
Server fynsk flødeost på ristet rug- eller franskbrød eller på et stykke et groft brød med purløg og radiser eller syltetøj.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.