onsdag

Solbærrom

Så er det nu, hvis der skal laves solbærrom til vinteren. Inden længe står solbærrene modne i haverne og der skal tænkes på vinterens lager. Ikke at jeg tror, det kan betale sig selv at fremstille solbærrom, men fordi det er noget så hyggeligt at stå med. - Så gør det jo heller ikke noget, at der er noget at glæde sig til senere på året.


Opskriften her er fra den gamle kogebog anno 1932.

SOLBÆRROM

1 kg solbær
1 L hvid rom
1/2 kg melis
1 dl vand

Solbærrene kommes i en krukke og overhældes med rommen. Stilles ved varme i ca. 5 uger, så sies væsken i et opvredet klæde og tilsættes vand, hvori er opløst sukkeret. Hældes på tørre flasker, som tilproppes og lakkes.
Gem så blot rommen til julemåneden, - hvis det da kan lade sig gøre.
Det er hyggeligt i julemåneden, at sidde og tænke på sommeren og alt det gode man har fået sat på hylderne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.