mandag

Sellerisalat

Sellerisalat på den gammeldags facon egner sig godt som tilbehør til varm mad. I vore dage anvendes sellerien som regel rå og revet i  moderne sellerisalat, men da vi beskæftiger os med gammeldags dansk mad, er det opskrifter fra det gamle danske køkken, som er i højsæde.


Det med selleri har vi haft fat i tidligere, - et absolut enten eller, hvad angår smag for selleri.

Ritzau skrev i sidste uge, at hver femte mand ikke kender en knoldselleri af udseende, - det især blandt yngre mænd. 1.000 danskere blev bedt om at udpege forskellige grøntsager og her vidste næsten hver femte ikke, hvad en knoldselleri var. Blandt kvinderne var det 9 %, der ikke kendte en knoldselleri. Historien melder intet om, hvorvidt de er i stand til at identificere selleri, når den optræder tilberedt, - mon ikke de er ?
Køkkenchef på Kong Hans Kælder, Thomas Rode Andersen mener ligefrem, at denne uvidenhed er tragisk. Om det er tilfældet er tvivlsomt, men knoldselleri har altid stået på menuen i Danmark og den indgår da også i mange moderne retter.

SELLERISALAT PÅ GAMMELDAGS MANÈR

200 g selleri i tern, kogt tilpas mør i let saltet vand
50 g makaroni, kogt tilpas mør
1 æble i tern
mayonnaise, smagt til med salt og sukker

Smag mayonnaisen til med salt og sukker. Tilsæt æbletern, de kogte selleritern og makaronistykker, når de er blevet kolde. Bland alle delene sammen og pynt salaten med karse.
Mayonnaise er anvendt skønsmæssig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.