mandag

AND A LÓRANGE

And a l`orange er en skøn variant af traditionel andesteg og så kan den mageligt spises, nærmest året rundt.
Om en måned er det Mortensaften og om menuen skal være and a lòrange, traditionel andesteg eller gåsesteg måske, er der jo nu mulighed for at planlægge, hvis ikke det allerede er sat på plads.

I butikkerne udbydes allerede nu ænder, andebryst og andelår og det er til at betale. For de, der ikke er bekendt med and a lórange, kan jo prøve sig frem allerede nu, om det er retten,der skal på bordet Mortensaften.


Jeg ville normalt ikke købe en and under 3 kg, da kødfylden er for ringe i forhold til skroget, men her kunne gøres en undtagelse. Til 4 personer er der nok i en and på 2200-2400 g.

AND A LÓRANGE

1 and
salt
peber
2-3 æbler
2 appelsiner i skiver uden skal
1 spsk. sukker
vand
meljævning eller maizena
Tynd, strimlet gul skal af appelsinskal uden hvidt kød
appelsinsaft
kulør
salt
smør
evt. orangelikør

Gnid anden både indvendig og udvendig med salt. Fyld den med æbler og appelsiner, drysset med sukker.
Skær gumpen af og luk med kødnåle. Lad anden stege 2-2 1/4 time efter størrelse. Prøv om kødsaften er klar ved et lår. Giv den evt. lidt under grillen til den er brun og sprød, men under opsyn, thi det går stærkt.
Skum fedtet af skyen og kog den et par minutter med halvdelen af appelsinskallen. Tilsæt  kulør, kog saucen nogle minutter. Kom 1 spsk. koldt smør i, smag til med appelsinsaft, salt og evt. lidt orangelikør.

Server and a lórange med saucen, små kogte kartofler, varmet i en gryde med smør og læg resten af appelsinstrimlerne sammen med appelsinskiver på anden som pynt.
Waldorffsalat gør sig godt til and a lórange.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.