mandag

OKSEHALERAGOUT

Oksehaleragout er et godt eksempel på slowfood og en ret, der er god at nyde sammen med andre efter udendørs aktiviteter på denne årstid. Det er vist ikke så moderne, at spise oksehaler, men retten kan klart anbefales. Den er meget velsmagende og solid kost er det også.

Hvis slagterafdelingen i det lokale supermarked ikke har oksehaler, så har slagteren. Bed ham pudse halerne af og dele dem i stykker.


OKSEHALERAGOUT

ca. 1 kg oksehaler
2 løg
2 gulerødder
2 porrer
50 g smør
1 tsk. sød paprika
ca. 1/2 L vand (evt. 1/2 vand, halv rødvin)
1 spsk.koncentreret tomatpuré
salt
peber

suppevisk
porretop, persille, laurbærblad og timian

lidt maizenajævning

Del oksehalerne i leddene, hvis det ikke er gjort. Pil og del løgene i både. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Rens og skær porrerne i korte stykker.
Smelt smørret i en gryde og brun oksehalerne godt på alle sider. Kom salt og peber på og ta´dem op. Svits løgene i smørret og vend gulerødder og porrer i. Læg oksehalerne tilbage i gryden, krydr med paprika og kom så meget vand ved, at det næsten dækker. Rør tomatpuré i og læg suppevisken i. Lad retten koge op og herefter småsnurre færdig til kødet er helt mørt og falder fra benene, ca. 4 timer. Tag kødet og suppevisken op med en hulske og jævn retten med maizenajævning. Kog igennem og læg kødet tilbage i gryden.

Oksehaleragout serveres med en luftig hjemmegjort kartoffelmos til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.