Hvis slagterafdelingen i det lokale supermarked ikke har oksehaler, så har slagteren. Bed ham pudse halerne af og dele dem i stykker.
OKSEHALERAGOUT
ca. 1 kg oksehaler
2 løg
2 gulerødder
2 porrer
50 g smør
1 tsk. sød paprika
ca. 1/2 L vand (evt. 1/2 vand, halv rødvin)
1 spsk.koncentreret tomatpuré
salt
peber
suppevisk
porretop, persille, laurbærblad og timian
lidt maizenajævning
Del oksehalerne i leddene, hvis det ikke er gjort. Pil og del løgene i både. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Rens og skær porrerne i korte stykker.
Smelt smørret i en gryde og brun oksehalerne godt på alle sider. Kom salt og peber på og ta´dem op. Svits løgene i smørret og vend gulerødder og porrer i. Læg oksehalerne tilbage i gryden, krydr med paprika og kom så meget vand ved, at det næsten dækker. Rør tomatpuré i og læg suppevisken i. Lad retten koge op og herefter småsnurre færdig til kødet er helt mørt og falder fra benene, ca. 4 timer. Tag kødet og suppevisken op med en hulske og jævn retten med maizenajævning. Kog igennem og læg kødet tilbage i gryden.
Oksehaleragout serveres med en luftig hjemmegjort kartoffelmos til.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.