lørdag

Tante Edith´s appelsinkage

Tante Edith´s appelsinkage dukkede frem af gemmerne, da jeg forleden dag besluttede, at bringe orden i alle mine gamle bageopskrifter. At denne skønne kageopskrift så har fået lov at forputte sig i så mange år er grangiveligt en fejl ... og det er i rigtig mange år, opskriften har været glemt. Det må der straks rådes bod på.

Da jeg, i en periode midt i tresserne, jævnligt besøgte tante Edith sammen med en moster, var denne dejlige, saftige kage ofte på kaffebordet og på et tidspunkt er det lykkedes mig, at få opskriften af tante.


TANTE EDITH´S APPELSINKAGE

250 g mgr.
250 g sukker
4 æg
250 g mel
1 strøget tsk. bagepulver

appelsincitronlage
saft og revet skal af 1 appelsin
saft og revet skal af 1 citron
150 g sukker

Kog saft, revet skal af frugterne og sukkeret til en lage.

Rør mgr. og sukker til en luftig, hvid masse og tilsæt de hele æg. Tilsidst røres melet, tilsat bagepulver i dejen, der hældes i en smurt og raspdrysset springform.
Bages ved 175 grader i ca. 55 minutter.
Den endnu varme kage overhældes med appelsincitronlagen, iblandet revet skal fra appelsin og citron. Lagen trænger ned gennem kagen, der nu er rigtig dejlig svampet og holdbar i adskillige dage, hvis den da får lov.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.