MAZARINSNITTER
dej
150 g smør eller mgr.
250 g mel
50 g flormelis
1-2 spsk. kærnemælk
fyld
100 g mandler
2 kogte kartofler
175 g sukker
3 æg
100 g smør
2-3 spsk. mel
1/2 tsk. bagepulver
evt. 2-3 dråber mandelessens
ca. 150 g flormelis
Hak smør og mel sammen til en grynet masse eller gnid smørret ud i melet med fingrene. Sigt flormelis over og saml dejen med kærnemælken. Ælt dejen hurtigt igennem og læg den i køleskabet 1/2-1 time.
Skold og smut mandlerne og blend dem. Mos kartoflerne og bland dem med de malede mandler. Pisk æggene med sukker og rør melblandingen og det smeltede, afkølede smør i sammen med mandelessens.
Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i fyldet.
Rul den afkølede mørdej ud og læg den i en lille bradepande (ca. 20x30 cm), som er smurt og drysset med mel eller belagt med bagepulver. Bred mandelfyldet jævnt ud på mørdejsbunden og bag ved 190-200 grader i 20-25 minutter. Afkøl kagen i formen.
Rør en ret tæt glasur af flormelis og varmt vand eller æggehvide. Vend kagen ud af formen og bred glasuren på. Lad den stivne og skær kagen i små firkanter.
I morgen går vi i køkkenet og skærer, tilbereder og pakker forende fra grisen til fryseren.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.