tirsdag

LEVERPØLSE


..... Og der var syltede rødbeder,frikadeller i lange baner,stegte sild i eddike,leverpølse og en portion småkager.
Det føles næsten som mor Alma og Line må have haft det,da de stod og lavede mad til det store julekalas i Emil fra Lønneberg.
Dagen i dag har stået i køkkenets og forrådets tegn. Fra klokken 8:30 i morges til nu lidt i klokken 16:00 har diverse råvarer passeret mit køkkenbord m.h.p. at fylde noget i fryseren,noget i køleskabet og noget i kagedåsen. Med andre ord "Det har været store madlavningsdag."I går blev der købt 2 kg fine,små,aflange rødbeder,1,5 kg ferske sildefileter og 1,5 kg hakket gris.
Vi er 2 voksne til daglig,så der går nok et par dage,før vi får has på det,men det er også rart,at have i fryser og dåse og kunne klare uventede situationer uden nervøsitet. Så nu er der ro i sindet.
Køkkenet er ryddet op og gjort rent og det allersidste,der skal gøres,er at køre til slagteren med de 2 leverpølser.
Da han ryger sine egne ting,har han ikke noget imod,at tage pølserne med.
Denne gamle opskrift på leverpølse, er sandelig værd at prøve.
Tarme kan fås hos slagteren.

LEVERPØLSE

1/3 lever
1/3 spæk,skåret i små tern
1/3 kalvekød
2 store revne løg
salt
stødt hvid peber
stødt ingefær
en anelse muskat (kan udelades)

tykke tarme

Tag 1/3 af spækket fra og skær det i små tern. Resten koges sammen med kalvekødet. Køl det hele af. Det skal være koldt. Kør det kogte 2 gange gennem kødmaskinen sammen med den rå lever. Ælt det godt med reven løg,hvid peber,stødt ingefær,salt,evt. en anelse stødt muskat og de skårne spæktern.
Massen stoppes i tykke tarme,men ikke for fast. Der bindes med bomuldstråd i enderne. Pølsen koges forsigtigt i ca. 1/2 time. Tages op og lægges straks i koldt vand i 10 minutter. Tørres hel tør og sendes til koldrøgning.

Når pølserne kommer fra rygning, deles de i to og kommer i fryseren, med undtagelse af den, vi skal spise af i første omgang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.