torsdag

BRUN SAUCE


Brun sauce til bøffen, flæskestegen, rullestegen, oksestegen, forloren hare, stegte ben, jeg kunne blive ved. Hvad er alle disse gode gammeldags retter, spist gennem generationer, uden den brune sovs. Ingenting, vel ?

Der eksisterer ligefrem en forening til den brune sovs' bevarelse, hvis hjemsted er "Hvor den brune sovs findes."


Vedtægterne til Landsforeningen til den brune sovs' bevarelse ses her.

Selv om vi bestemt ikke behøver, at spise brun sauce hver dag, det strider jo noget mod moderne tiders kostråd, sker der jo ikke noget ved, engang imellem at give os hen til den yndige spise.

Du skal nu heller ikke snydes for en dejlig omgang paneret flæsk med løgsovs i dag. Ernærings- og sundhedsmæssig ikke det bedste, men engang imellem er den slags gammeldags mad lige til at blive i godt humør af, så nyd det bare.

PANERET FLÆSK MED LØGSAUCE

500 g stegeflæsk i skiver
æg
rasp
salt
mgr.

2 løg i tynde skiver
vand
kulør
meljævning
salt

Dyp flæskeskiverne først i æg og så i rasp med lidt salt i. Steg flæsket sprødt og gyldent i mgr. på panden. Tag flæsket op og hold det varm. Kom løgene på panden i det resterende fedtstof, steg dem og kog tilsidst panden af med lidt vand. Jævn saucen med meljævning, kog den igennem, kom kulør i og smag den til med salt.
Paneret flæsk med løgsauce, serveres med kogte kartofler, rødbeder eller surt.
I mit barndomshjem fik vi ofte paneret flæsk af røget flæsk i stedet for fersk flæsk, men det er en smagssag. Begge dele smager godt.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.