lørdag

CITRONROULADE

Citronroulade er lige fraset honningroulade, som vi skal lave lidt nærmere jul, ubetinget min yndlingsroulade og har været det siden barndommen. Citronroulade er så fin og lækker, indbydende, pudret i det skønneste hvide florsukkerdrys og der ryger nemt et ekstra stykke ned, hvis ikke man har karaktér.
Jeg mener nok, barndommens roulade blev købt hos en god bager og det kan sikkert også lade sig gøre i dag, at finde en bager, der kan fremstille denne fine kage med respekt, men bag den selv, den er rimelig enkel at gå til.


CITRONROULADE

3 æg
125 g sukker
reven skal af 1/2 citron
60 g kartoffelmel
1 spsk. hvedemel
2 tsk. bagepulver

creme
2 æggeblommer
1 dl sukker
4 blade husblas
saft af 1 citron
reven skal af 1/2 citron
2 1/2 dl piskefløde pisket til flødeskum
flormelis til drys

Fold en form af bagepapir, 35 x 40 cm med en kant på 2-3 cm.

Del æggene, pisk hviderne helt stive og drys sukkeret i under piskning. Kom citronskal og æggeblommer i én ad gangen. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver sammen, sigt det i og vend dejen med lette tag.
Bred dejen ud i formen i et ensartet lag.
Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Afkøl kagen et øjeblik og vend den over på et sukkerdrysset stykke bagepapir. Pesl papirformen med koldt vand og træk papiret af. Læg et fugtigt viskestykke over kagen, medens den afkøler.

Læg husblassen i koldt vand 10 minutter. Rør æggeblommerne med sukker, tilsæt citronskal og saft. Tag husblassen op af vandet og smelt den i det vand, der følger med. Rør husblassen i æggesnapsen og vend flødeskummet i, når cremen begynder at stivne.
Bred cremen over kagen og rul den sammen. Drysses med flormelis.
Denne citronroulade er en fornem ledsager til en god kop kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.