onsdag

Hvidkålsgryde med karry


Hvidkålsgryde med karry er en god efterårs- og vinterret, som jeg husker langt tilbage. Det forekommer mig, at man i mit hjem kaldte retten for wienergryde. Der kan sagtens laves til et par dage, da den kun bliver bedre af, at blive varmet op og når man nu alligevel er igang.

HVIDKÅLSGRYDE MED KARRY

1/2 kg skært svinekød (nakke eller letsaltet kogeflæsk) skåret i store tern
1/2 eller lille hvidkålshoved, fintsnittet
2 hakkede løg
25 g smør
1 spsk. karry
5 hele peberkorn
1 dl vand
salt

Brus smørret af i en gryde sammen med karryen. Brun kødstykkerne heri og kom hvidkål, løg og peberkorn i. Svits det hele et par minutter under omrøring.
Tilsæt vandet og salt. Lad retten snurre under låg i 40-45 minutter til kødet er mørt. Rør i det undervejs.

Hvidkålsgryde med karry serveres med rugbrød og sennep.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.