Smørkrans med marcipanfyld, gør søndagskaffen lækkert selskab. Kransen kan fryses, så det kan godt betale sig, at lave et par stykker, når man nu er igang. Optøet, skal den bare lunes i ovnen og er der plads i fryseren, er man klædt på til uventede gæster.
Dejen kan også bare formes til en stang.
SMØRKRANS
75 g mgr.
1/2 dl sukker
2 æggeblommer
2 dl mælk eller fløde
30 g gær
8-9 dl hvedemel
fyld
50 g marcipan
50 g mgr.
1 dl rosiner
til pensling
1 æggehvide
Rør mgr., sukker og æggeblommer godt til en luftig masse. Lun mælken eller fløden og opløs gæren heri. Bland det hele sammen med melet til en smidig blank dej. Lad hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
Ælt dejen igennem og rul den ud til et rektangel. Bland marcipan, mgr. og rosiner og smør massen på dejen, som rulles sammen til en pølse. Formes til en krans og lægges på en plade med bagepapir med sammenføjningen nedad.
Lad kransen hæve og pensl med sammenpisket æggehvide.
Bages ved 225 grader i ca. 30 minutter
Dejen kan også bare formes til en stang.
SMØRKRANS
75 g mgr.
1/2 dl sukker
2 æggeblommer
2 dl mælk eller fløde
30 g gær
8-9 dl hvedemel
fyld
50 g marcipan
50 g mgr.
1 dl rosiner
til pensling
1 æggehvide
Rør mgr., sukker og æggeblommer godt til en luftig masse. Lun mælken eller fløden og opløs gæren heri. Bland det hele sammen med melet til en smidig blank dej. Lad hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
Ælt dejen igennem og rul den ud til et rektangel. Bland marcipan, mgr. og rosiner og smør massen på dejen, som rulles sammen til en pølse. Formes til en krans og lægges på en plade med bagepapir med sammenføjningen nedad.
Lad kransen hæve og pensl med sammenpisket æggehvide.
Bages ved 225 grader i ca. 30 minutter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.