onsdag

SAGOØL

Sagoøl hører til den slags skemad, vi her i husholdningen, engang imellem tyer til, når lysten melder sig til en kødløs dag, - og det gør den jævnligt. Diverse grødtyper, kogt på både mælk og vand, sagoøl, citronsuppe, kærnemælkssuppe m.m. gør rigtig godt, når vi nogle dage i streg har spist så rigeligt af gode, solide kødretter. Så kommer trangen efter noget andet og lidt lettere og skemad gør faktisk rigtig godt i maven.
Det er meget tænkeligt, vi på sådan en kødløs dag, snupper os en solid ostemad til kaffen om aftenen. Sådan en dag er forresten vældig hyggelig.


SAGOØL

sagogryn 100-125 g
1 flaske øl, 70 cl
1 L vand
1 hel kanel
50 g rosiner
100-125 g sukker
2 hele æg
1 spsk. citronsaft

Bring øl og vand i kog og tilsæt sagogrynene og kanelstangen. Kog i ca. 1/2 time til grynene er klare. Pisk æg og sukker til en tyk æggesnaps. Tag gryden fra komfuret og hæld lidt af den kogende  suppe op i skålen med æggesnapsen. kom citronsaft og rosiner i og hæld det hele tilbage i gryden med den kogende suppe. Kog suppen op til kogepunktet og serveér.

VELBEKOMME

Der er græskar overalt i øjeblikket og i morgen vil vi bage en rigtig lækker, snasket græskartærte af den rigtige slags.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.