søndag

MARINERET RØDKÅL

Marineret rødkål er et godt bud på anderledes tilbehør til ost og koldt kød. Denne gamle, næsten aldrig sete metode, der holder kålen sprød og frisk i farven, er nem at gå til og værd at prøve. Lad den ikke stå for længe på lager, så vil den miste både sprødhed og farve.
Opskriften er højst sandsynlig kommet til udefra.


Vinteren og julen nærmer sig og den skønne vinterkål, rødkålen dukker op i butikkerne i denne tid.

MARINERET RØDKÅL

2 rødkål
100 g salt

lage
6 dl. rødvinseddike
6 dl lagereddike (alm. eddike)
4 laurbærblade
1 spsk. enebær
4 hele,tørrede chili
1 spsk. hele, sorte peberkorn
1 lille stk. frisk ingefær
2 stk. korianderfrø
5 hel muskatblomme

Del kålene i 4 dele og fjern stokken. Snit kålen meget fint og læg den i en skål med salt imellem lagene. Lad nu kålen stå 24 timer.

Kog lagen sammen af ingredienserne, undtaget laurbærblade og enebær. Lad blandingen småkoge i 5 minutter og afkøl den.

Efter 24 timer vaskes kålen og drypper af i en sigte eller et dørslag. Pak den i helt rene glas, uden at presse den sammen og tilsæt enebær og laurbærblade. Hæld den siede eddike over og bind glassene til.

Dejlig krydret kål, som tilbehør til ost og koldt kød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.