mandag

Hyldebærsuppe med Risenblom


Hyldebærsuppe med risenblom er en rigtig gammel sønderjysk egnsret, som ellers nok kan gøre sig på en kold og sur dag som denne. Skemad er jo ikke så forfærdelig på mode i disse år og dog findes enkelte trendy restauranter, for hvem det er en æressag, at frembringe retter som havregrød og øllebrød, kanske justeret til de noget mere moderne tider, vi lever i. Og det lader sig da også gøre, at købe specielle pakker med færdige grødblandinger til forskellige grødtyper, iøvrigt en ganske dyr affære. Gør det hellere selv fra bunden og så koster det meget mindre at købe en pose havregryn, en pose byggryn, en pose sagogryn o.s.v.



HYLDEBÆRSUPPE MED RISENBLOM

GRØD
250 g rismel
7 dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
3 æggeblommer

Hæld mælk og rismel i en gryde og kog det sammen under konstant omrøring. Hæld grøden op i en skål og køl den af. Når grøden er helt kold tilsættes æggeblommer, salt og kardemomme.

HYLDEBÆRSUPPE

hyldebærsaft, tilpas tyndet op med vand
2-3 skrællede æbler, skåret i både
kartoffelmel
vand

Kog æblerne lige møre i hyldebærsaften og jævn denne ganske let med kartoffelmelsjævning.

Den varme hyldebærsuppe med æbler, serveres med den kolde grød til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.