Kakaosuppe, som man lavede den, sågar før min barndom. Opskriften her er fra den gamle kogebog anno 1932. Kakaosuppe er næppe en hovedret og kan vel betragtes som en af datidens forretter.
KAKAOSUPPE
1 1/2 L mælk
50 g kakao
25 g maizenamel
50 g sukker
Mælken koges. Kakaoen udrøres i mælk og maizenamel og tilsættes sukker, hvorefter det hele får et opkog. Lidt vanilie kan tilsættes. Kakaosuppe kan spises med tvebakker eller evt. med flødeskum.
Det er rigtig noget for den søde tand, men, især hvis suppen spises med flødeskum, kan man hurtig få nok.
Jeg har prøvet opskriften på kakaosuppe og kan anbefale, at blande både kakao, maizenamel og sukker før det røres ud i mælken og helst kun lidt af mælken i første omgang. Det er meget svært at røre et pulver som cacao ud i mælk, uden det vil klumpe. Her hjælper sukkeret lidt.
VELBEKOMME
KAKAOSUPPE
1 1/2 L mælk
50 g kakao
25 g maizenamel
50 g sukker
Mælken koges. Kakaoen udrøres i mælk og maizenamel og tilsættes sukker, hvorefter det hele får et opkog. Lidt vanilie kan tilsættes. Kakaosuppe kan spises med tvebakker eller evt. med flødeskum.
Det er rigtig noget for den søde tand, men, især hvis suppen spises med flødeskum, kan man hurtig få nok.
Jeg har prøvet opskriften på kakaosuppe og kan anbefale, at blande både kakao, maizenamel og sukker før det røres ud i mælken og helst kun lidt af mælken i første omgang. Det er meget svært at røre et pulver som cacao ud i mælk, uden det vil klumpe. Her hjælper sukkeret lidt.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.