En god, gammeldags kalverullesteg med persille, bacon og porrer er ikke at kimse af. Stegen snøres af et stykke kalvebov uden ben og prismæssig er det til at komme i nærheden af. Gammeldags kalverullesteg er typisk en søndagsret.
KALVERULLESTEG
ca. 1 kg kalvebov uden ben
salt
peber
100 g røget bacon
1 bdt. persille
2 spsk. smør
2 porrer, skåret i stykker
vand eller bouillon
1 1/2 spsk. hvedemel
1 dl fløde
1-2 spsk. sherry
kulør
Skær et par dybe snit langs med kødets fibre og drys med salt og peber. Kom bacon og persille i lommerne. Bind stegen sammen med bomuldsgarn. Læg den i en bradepande med lidt smør ved og drys lidt salt over.
Steges i ovnen ved 175 grader ca. 30 minutter. Læg porrerne ved og hæld lidt vand eller bouillon over og steg videre i ca. 45 minutter til kødet er mørt.
Tag stegen og porrerne op af bradepanden og kog den af med lidt vand eller bouillon. Der skal være 3 dl sky. Jævn den og tilsæt fløden og kulør. Smag til med salt, peber og sherry.
Fjern snoren og skær kødet i skiver. Serveres med sauce, porrer, kartoffelmos eller kartofler og så pynter en klat ribs- eller solbærgelé.
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.