søndag

Kalverullesteg

En god, gammeldags kalverullesteg med persille, bacon og porrer er ikke at kimse af. Stegen snøres af et stykke kalvebov uden ben og prismæssig er det til at komme i nærheden af. Gammeldags kalverullesteg er typisk en søndagsret.


KALVERULLESTEG

ca. 1 kg kalvebov uden ben
salt
peber
100 g røget bacon
1 bdt. persille
2 spsk. smør
2 porrer, skåret i stykker
vand eller bouillon
1 1/2 spsk. hvedemel
1 dl fløde
1-2 spsk. sherry
kulør

Skær et par dybe snit langs med kødets fibre og drys med salt og peber. Kom bacon og persille i lommerne. Bind stegen sammen med bomuldsgarn. Læg den i en bradepande med lidt smør ved og drys lidt salt over.
Steges i ovnen ved 175 grader ca. 30 minutter. Læg porrerne ved og hæld lidt vand eller bouillon over og steg videre i ca. 45 minutter til kødet er mørt.
Tag stegen og porrerne op af bradepanden og kog den af med lidt vand eller bouillon. Der skal være 3 dl  sky. Jævn den og tilsæt fløden og kulør. Smag til med salt, peber og sherry.
Fjern snoren og skær kødet i skiver. Serveres med sauce, porrer, kartoffelmos eller kartofler og så pynter en klat ribs- eller solbærgelé.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.