onsdag

Fynsk Boghvedegrød

Til alle grødelskere, er her en gammel opskrift på fynsk boghvedegrød. Engang imellem er det godt med en grøddag og så meget mere sætter man pris på de efterfølgende kødretter og så er grød forresten både sundt og godt for både mave og velbefindende.


Boghvedegrød er godt, serveret med kanelsukker og smørklat eller sirup over.

FYNSK BOGHVEDEGRØD

1 1/2 liter mælk
200 g boghvedegryn (3 1/2 liter)
1 tsk. salt

Bring mælken langsomt i kog i en gryde. Tilsæt grynene under omrøring. Lad grøden koge under låg 3 kvarter til 1 time. Kog yderligere uden låg til grøden er tyk og kom salt i.

Server fynsk boghvedegrød med kanelsukker og smørklat eller sirup.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.