torsdag

griseskanker med kødboller

Griseskanker med kødboller er en gammel sønderjysk egnsret. Det dejlige mørtkogte kød på skanken smager faktisk fantastisk og man beregner en skank pr. person.

Griseskanker har aldrig rigtig været værdsat i det danske køkken, hvorimod vore naboer mod syd, tyskerne kan prale af en næsten nationalret bestående af eisbein mit saurkraut.


GRISESKANKER MED KØDBOLLER

ferske griseskanker (beregn 1 skank pr. person)
salt
hele peberkorn
1 portion rørt fars af flæsk og kalv (frikadellefars)
æg, hårdkogte halverede

Skankerne koges godt møre kun lige dækket af vand tilsat salt og hele peberkorn.
Der laves en opbagt sauce af suppen. Farsen trilles i hånden til halvstore kødboller, der koges i let saltet vand. 

Servér griseskanker med halvstore kødboller overhældt  med saucen, pyntet med halve hårdkogte æg og kogte kartofler til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.