onsdag

Amerikansk Gratin

Amerikansk gratin med mayonnaise som ingrediens, er værd at prøve. For 55 år siden, har opskriften sikkert vakt opsigt blandt datidens husmødre, hvoraf de modigste dog har kunnet konstatere, at amerikansk gratin ikke er spor farlig, men endog meget delikat med mayonnaise i. Gratinen hæver fint op og er meget lækker til trods for sammensætningen, der ikke er helt almindelig.



Opskriften er til 4 personer.

AMERIKANSK GRATIN

100 g mayonnaise
50 g hvedemel
1 dl mælk
1/2 tsk. salt
2 spsk. hakket persille
1 tsk. revet rå løg
200 g røget skinke i tern
5 stiftpiskede æggehvider

Mayonnaisen røres med mel, herefter tilsættes mælken under kraftig piskning, hvorefter krydderier, skinken og til sidst de stiftpiskede æggehvider forsigtigt blandes i. Gratindejen hældes i en velsmurt form og bager ved svag varme 175 grader i 45-50 minutter.
Serveres lige fra ovnen ind på bordet, sammen med rørt smør, tilsat sennep, citronsaft, hakket persille eller hakket karse og marinerede tomater.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.