fredag

Spinatsoufflé

Spinatsouffle, evt. med en skive laks til er god både som forret og hovedret. Det er et must, med frisk spinat , når man vil lave spinatsoufflé, men det behøver ikke at være dansk spinat. Til nøds kan dog anvendes frossen spinat. Under alle omstændigheder skal man være omhyggelig med at dryppe spinaten af,  så det ikke bliver for vandigt.


Soufflé har altid haft ry for at være vanskelig at lave, men når bare man lader være med at åbne ovndøren de første 20 minutter, er det til at have med at gøre og så skal soufflé serveres straks, den kommer ud af ovnen.

1 1/2 kg frisk spinat eller 325 g afdryppet, frossen
salt
peber
30 g smør
30 g mel
2 dl mælk
60 g revet ost
3 æg

Skyl spinaten, sortér evt. dårlige blade fra og lad den dryppe godt af. Kog spinaten i nogle minutter i vandet, der hænger ved og dryp godt af. Hak spinaten meget fint og kom salt og peber i. Smelt smørret i en anden gryde, rør melet i og småkog et lille minuts tid. Tilsæt mælken og rør til sovsen er jævnet helt. Bland osten og den hakkede spinat i. Køl sovsen af et øjeblik, før æggeblommerne røres i. Pisk hviderne meget stive og vend dem forsigtigt i.
Smør en rund souffléskål med lige sider og kom blandingen heri. Fyld kun skålen 3/4, da souffléen hæver op.
Varm ovnen op til ca. 180 grader og sæt souffléen på risten på nederste rille i ovnen.  - Og husk ikke at åbne ovnen de første 20 minutter, da souffléen så vil falde sammen. Bages i ca. 40 minutter og drysses med persille ved servering.
Spinatsoufflé smager dejligt med lidt røget laks eller en røget sild til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.