mandag

Sellerisuppe

Sellerisuppe, jævnet med melbolle og lieret med en æggeblomme er dejlig gammeldags vintermad og hurtig at lave. Sådan en skøn sellerisuppe kan serveres med eller uden kødboller i og gerne med et rigtig godt stykke groft brød til eller evt. et ostebrød, ristet under grillen.


SELLERISUPPE

350 g selleri
1 lille løg
1 spsk. smør
1 liter okse- eller grøntsagsbouillon
30 g smør
25 g mel
1 æggeblomme
1 dl kaffefløde
salt
peber
1 spsk. hk. persille

Skræl sellerien og skær den i skiver. Hak sellerien og løget fint. Svits løg og selleri i smør ved svag varme. Tilsæt den varme bouillon og lad det hele koge svagt ved 30 minutter. Si eller blend suppen.
Smelt smørret, kom melet i og lad dette koge et lille minuts tid før selleribouillonen tilsættes lidt efter lidt under omrøring. Bliv ved at røre til suppen er jævnet. Lad den koge yderligere 5 minutter.
Pisk æggeblommen med fløden. Hæld lidt af den varme suppe i flødeblandingen i en tynd stråle, under kraftig piskning. Hæld suppen tilbage i gryden.
Varm suppen op til frysepunktet uden at koge den. Smag den til med salt og peber og drys hakket persille over.

Sellerisuppe kan tilsættes kødboller efter behag og serveres med et godt brød eller ostebrød, grillet under grillen.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.