Appelsinsuppe kan betragtes som en forret, idet man formentlig hurtig bliver sulten igen og må ty til oste- eller pølsemaden. Men dejligt smager den og så er appelsinsuppe også god iskold som dessert, evt. med en klat flødeskum på toppen, men så skal bouillon erstattes med halv vand, halv appelsinjuice. Løg, salt og peber udelades og sukkermængden øges.
Denne gamle sag er aktuel i denne tid, hvor markedet bugner af skønne appelsiner.
APPELSINSUPPE
1 L bouillon
1 tsk. kartoffelmel
2-3 appelsiner
1 tsk. kartoffelmel
1/2 tsk. melis
11/2 løg
1-2 kryddernelliker
2 spsk. brandy
en anelse revet muskatnød
salt
peber
evt. lidt safran
Appelsinerne pilles, kernerne fjernes og appelsinerne skæres i skiver. Sammen med suppen, sukker, løg, nelliker salt og peber samt evt. lidt muskat bringes det i kog. Der skrues ned for varmen og suppen småkoger 3/4-1 time, hvorefter den sies. Kartoffelmelt røres ud i lidt vand og tilsættes sammen med brandyen, hvorefter suppen igen bringes til kogepunktet under konstant omrøring. Vil man have en smuk gylden farve, kan evt. tilsættes en anelse safran.
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.