mandag

Pølse-Spidskål

Pølse-spidskål behøver ikke nødvendigvis, at laves med spidskål, selvom den helt nye spidskål nu er mest lækker. Den kan også laves med hvidkål. Forøvrigt en både nem og velsmagende hverdagsret, komponeret af kokken Oest Larsen midt i 50 erne, dengang jeg var barn.


PØLSE-SPIDSKÅL

2 fine spidskål
vand
salt
150 g mgr.
salt
peber
pølser eller pølsestykker af bajerske pølser, røget medister, alle slags pølser

Del spidskålene i kvarter, skær stokken fra og kog kålen i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Bruges hvidkål, skal den koge lidt længere for at være rigtig kogt. Tryk vandet af og læg kålen på et spækkebræt og hak den groft.
Smelt 150 g mgr. i en gryde, varm kålen heri og smag til med salt og peber. Kom pølser eller pølsestykker i, kogt og røget medister, bajerske pølser, cocktailpølser, kødpølse, - ja alle slags pølser kan bruges.
Varm det hele godt igennem og server det, overdrysset med persille. Kogte kartofler og små syltede agurker bydes til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.