onsdag

Kæmpekys

Kæmpekys er en gammel sag og i virkeligheden en variant at den kendte flødeskumskage, medaljen. Kæmpekys kan, efter den er lagt sammen, pyntes på forskellig vis med bl.a. lys eller mørk glasur, smeltet chokolade, flormelis, kokosmel, gelé m.m. Det må være en sag for den søde tand, at få det afgjort.
Dejen er en mørdej, som har det bedst med at blive æltet hurtigt sammen.


KÆMPEKYS

dej
200 g mel
150 g mgr.
50 g florsukker
1 æggeblomme

fyld
kagecreme, rørt med flødeskum (halvt af hver)

Mgr. hakkes i melet, sukker og æggeblomme tilsaættes og dejen æltes hurtigt sammen. Læg dejen koldt til den skal bruges.
Del dejen i 2 og rul hver enkelt ret tykt ud til en medalje, der skæres af efter en tallerken.
De 2 store kager bager ved 225 grader i 12-14 minutter.
Køl medaljebundene af og læg dem sammen med en almindelíg kagecreme rørt med flødeskum, således at cremen bliver fromageagtig i konsistens.
Kagen pyntes med glasur, chokolade, flormelis, kokos eller noget helt andet, der passer til éns smag.
Et festligt syn. Kæmpekys nydes til en god kop kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.