mandag

Gammeldags Svingkartofler

Gammeldags svingkartofler, har sit navn fra dengang man kogte maden i en gryde, hængende i en kæde over det åbne ildsted. Man svingede således gryden frem og tilbage over ilden til vandet dampede væk og kartoflerne knustes.. Nu til dags kan svingkartofler fremstilles i en gryde på komfuret med ganske lidt vand ved og resultatet bliver stort set ligeså vellykket, som på den gammeldags måde.

Svingkartofler er i al sin enkelthed kartofler, der er kogt meget møre på en speciel måde, vandet hældes fra, når kartoflerne er møre og der dampes til kartoflerne knuses. De smager vidunderligt til kødretter, serveret med en tynd skysauce, hvori kartoflerne moses, så de kan suge skyen op.


Til svingkartofler er det nødvendigt, at bruge meget store, melede kartofler, gerne meget store, nye, røde kartofler. De er, når den tid kommer en særlig delikatesse.

SVINGKARTOFLER

meget store, melede kartofler

Meget store melede, hele kartofler skrælles. Nye kartofler skal bare skrabes. Kartoflerne koges langsomt i en gryde med så meget letsaltet vand, at det lige dækker. De skal være godt møre. Vandet hældes fra og de dampes, medens gryden hele tiden rystes. Al væden skal fordampes og kartoflerne knuses.
Svingkartofler serveres til kødretter og der serveres skysauce til, som kartoflerne opsuger.

En fantastisk måde, at spise kartofler på.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.