mandag

Hjemmebagt mormorfranskbrød

Hjemmebagt mormorfranskbrød af den slags, jeg som barn fik hos min morfar og mormor, som regel med smør og farin på.                      - Tendensen er klar,  nu tildags foretrækker man brød med kerner i, ikke bare for sundhedens skyld, men også fordi kerner giver god smag til brødet.
Vi ved jo godt, at alt for meget hvidt, fint brød ikke er sundt, men prøv alligevel at synde en gang imellem og bag et rigtig stort, gammeldags mormorfranskbrød. Så er der ikke et øje tørt.Det smager skønt,- både med smør, ost, pålæg, marmelade, honning m.m.

Opskriften er til 1 stort brød, der holder sig frisk i flere dage.


HJEMMEBAGT MORMORFRANSKBRØD

500 g mel
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
20 g gær
1 lille spsk. mgr.
3 dl lunken mælk
kold kaffe eller mælk til pensling

Mælken lunes og heri blandes salt, sukker, mgr. og gæren opløses heri. Melet tilsættes lidt ad gangen og dejen æltes blank og smidig. Hæver et lunt sted i 30 minutter, tildækket. Æltes igen og formes til en pølse, der lægges i en smurt form, der kan rumme 1 1/2 liter. Eller bag det uden form og form brødet til et stort franskbrød. Efterhæver i 20 minutter, hvorpå der pensles med kold kaffe, ridses og bages ved 225 grader i 45 minutter.
Tag brødet ud af formen og køl det af, tildækket med et rent viskestykke på bageristen.

Så er der kaffe, eller måske te med hjemmebagt mormorfranskbrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.