Opskriften er til 6 personer.
OKSEGRYDE MED SMØR-RIS
1-1 1/4 kg oksekød fra inderlår
3 hakkede løg
mgr.
salt
peber
2 dl rødvin
paprika
1 fed hvidløg
6 dl kogende vand, tilsat kødekstrakt
jævning
karotter eller gulerødder, skåret i mindre stykker
Kødet skæres i strimler eller firkanter og brunes i en gryde i det meget varme fedtstof sammen med løgene. Derefter tilsættes krydderier, hvidløg og rødvin samt vandet og det hele snurrer under låg i 1 1/2 time, indtil kødet er meget mørt. Så jævnes skyen med lidt meljævning og smages til med smør. Tilsidst anrettes maden i et festligt fad eller en kasserolle og øverst lægges kogte gulerødder, skåret i mindre stykker.
smør-ris
2 kopper ris
3 kopper vand
75 g smør
Ris og vand bringes i kog og koger 12 minutter under låg, hvorefter smørret røres i risene med en gaffel og trækker nu i 12 minutter.
Oksegryde med smør-ris serveres med smørdampede ærter til.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.