lørdag

Ferskenkage med flødeskum

Ferskenkage med flødeskum er endnu en opskrift til den nygifte, unge husmoder midt i 50 erne, som står med sin første gæstemiddag. Selve kagebunden, som er en sukkerbrødsbund, kan bages flere dage forinden og opbevares i en kagekasse eller kagen kan bages dagen før og blive i fadet, tildækket til næste dag, hvis den skal serveres i dette.
Det praktiske ved kagen her er, at der er brugt henkogte ferskner fra dåse. Det er nemt at skaffe i dag og henkogte ferskner på dåse smager ganske udmærket.

I 50 erne var konserves på dåse meget brugt, selvom der så småt dukkede dybfrost op i de butikker, som havde dybfrysere. Det var nemlig ikke alle steder, man havde det og da slet ikke henne hos den lille købmand, men det kom hurtigt til.


FERSKENKAGE MED FLØDESKUM

4 æg
200 g sukker
1 dl hvedemel (50 g )
1 dl kartoffelmel ( 70 g )
1/2 strøget tsk. bagepulver
reven skal af 1 appelsin eller mandarin
1 stor dåse henkogte ferskner
2 1/2 dl piskefløde, pisket til skum
røde cocktailbær

Hvis kagen skal serveres i et ildfast fad, smøres dette godt. Ellers smøres en flad form.

Æggehviderne piskes meget stive og tilsættes lidt efter lidt sukker og æggeblommer. Til sidst røres mel, iblandet bagepulver og reven appelsinskal i. Dejen røres forsigtig sammen og hældes i det smurte ildfaste fad eller en flad form.
Kagen bages ved 200 grader i 20-25 minutter og afkøles.
Med en ske laves små fordybninger i den bagte kagebund og heri lægges de halve henkogte ferskner med den buede side nedad. Flødeskum lægges over og der anbringes et cocktailbær på hver fersken. Gem lidt flødeskum og server det i en lille skål til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.