søndag

Pariser-bananer

Pariser-bananer er et godt eksempel på en afslutning af en god søndagsmiddag midt i 50 erne. Serveret med enten flødeskum, råcreme eller vanilieis er pariser-bananer en skøn dessert.
Bananer har det med at blive overmodne på kort tid og det kan være svært at få dem spist til tiden, har man købt en del på tilbud. Her er pariser-bananer godt at overraske familien med, da bananerne såmænd gerne må være lidt modne. Og hvem siger, der ikke kan kræses op på en hvilken som helst dag i ugen ?


PARISER-BANANER

4 bananer
smør til stegning
reven skal af en appelsin
2 dl fløde
25 g hakkede mandler
3 spsk. appelsinmarmelade
3-4 spsk. sherry

Bananerne flås, pudres med lidt mel og steges gyldne i lidt smeltet smør. Hverken bananerne eller smørret skal være brunt, blot skal bananerne være smurt godt ind i fedtstoffet. Læg bananerne på et fad og hold dem varme. Resten af ingredienserne kommes på panden og koges ind til saucen er tyk. Hæld saucen over bananerne.
Server pariser-bananer lunkne med kold flødeskum eller en klump vanilieis til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.