onsdag

Balletmesterens Luner

Balletmesterens luner stammer fra en gammel pianistinde, tilbage i 50 erne. Hun og hendes mand gav retten sit navn. Balletmesterens luner er en både nem og velsmagende ovnret, som er værd at stifte bekendtskab med.


Opskriften er til 6 personer.

BALLETMESTERENS LUNER

6 svinekoteletter uden ben
mgr. til stegning
1/2 kg røgede eller urøgede pølser
1 glas champignon
10-15 skiver røget bacon


kartoffelmos
1 kg kartofler, som nemt koger ud
1 æg
1 æggehvide
1 stor klat smør

lidt fløde til at koge panden af med

Lav en god kartoffelmos til at starte med og bemærk, der skal ikke mælk i mosen.

Skær små, runde medaljoner af koteletterne og steg dem halvt på panden. Kog pølserne et par minutter. Smør et ildfast fad
og bred et tyndt lag kartoffelmos ud i bunden. Herpå lægges medaljoner, pølser og champignon. Kog panden af med lidt fløde. Drys salt og peber over fadet og sprøjt resten af kartoffelmosen rundt i kanten af fadet. Læg smørklatter på toppen og stænk det hele med sherry inden bacon lægges på.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Der strøes revet ost over retten 5-10 minutter før den er færdig.
Servér balletmesterens luner med en kold øl til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.