tirsdag

Maskintorsk

Maskintorsk eller ovntorsk på urtebund er i 50 erne udviklet af kokken Palle Kaas Ibsen, som gjorde en dyd ud af, at have en omfattende viden om mad i provinsen dengang. Maskintorsk eksisterer i forskellige varianter. Denne her er god og så får man samtidig spist nogle gode grøntsager. Kokken Palle Kaas Ibsen var udlært i Fredericia og kom senere til Kolding og herefter til forskellige københavnske køkkener.


MASKINTORSK

fintsnittet løg, gulerødder og selleri
karry
skiver af torsk ( 3-4 cm )
salt
smør
evt. lidt tomatpuré
evt. lidt knust hvidløg

I bunden af et ovnfast fad lægges et lag fintsnittede løg, gulerødder og selleri. Drys med karry og anbring torskeskiverne over urterne. Drys med salt og fordél smørklatter mellem fisken. Efter smag kan tilsættes lidt tomatpuré og lidt knust hvidløg.
Sæt fadet ( med et låg over ) i ovnen ved 225 grader i ca. 40-45 minutter. Dryp undervejs torsken med den væde, der fremkommer.
Servér maskintorsk direkte fra fadet og giv en sprød flute til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.