tirsdag

Fyldte svinekoteletter

Fyldte svinekoteletter med æbler, rosiner, rasp og løg kan tilberedes i god tid og så sættes i ovnen 1 times tid før servering. Fyldet består af ingredienser, som de fleste har i huset. Til fyldte svinekoteletter er kartoffelmos godt, serveret med skysaucen til eller også kan man lave en karrysauce og servere løse ris til.


Opskriften, der er beregnet til 4 prs., er vældig hurtig og nem at gå til ved hjælp af en kop og et par skeer, da ingredienserne ikke skal vejes.

FYLDTE SVINEKOTELETTER

4 tykke svinekoteletter med benet ved

1 kop finthakkede madæbler
1/4 kop rosiner
3/4 kop rasp
1 1/2 spsk. melis
1 spsk. finthakket løg
2-4 spsk. margarine
salt
peber

Æbler, rosiner, rasp og sukker blandes med 3/4 tsk. salt., hvorefter det hakkede løg, der er ristet i mgr. tilsættes. Massen røres op med 1-2 spsk. kogende vand og fyldes i svinekoteletterne, som man med en skarp kniv har flækket fra siden, omtrent ind til benet. Koteletterne holdes sammen med tandstikkere, og de brunes på begge sider i den tiloverblevne mgr., hvorefter de lægges over i et velsmurt ildfast fad. Panden koges af med ca. 1/2 kop vand, som hældes over koteletterne. Et låg lægges over og fadet sættes ca. 1 time ind i ovnen ved ca. 180 grader. Låget fjernes de sidste 15 minutter.

Server fyldte svinekoteletter med skysovsen og kartoffelmos eller med løse ris og karrysauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.