' Knuste Hjerter ', er en gammel variant af hakkebøffen og med mindre man tager afstand fra, at spise indmad, er ' knuste hjerter ' dejlige sammen med kartoffelmos, asier eller syltede agurker.
Stort set alle de gamle opskrifter her på bloggen, lige fraset det meste bagværk, kan gøres mere ernæringsvenlige ved hjælp af fedtreducering, uden at maden hermed forringes. Det kræver blot lidt eksperimentering med retterne. Endelig kan der serveres ekstra grøntsager til det meste efter eget valg, - hvad man nu holder mest af. En større andel af grøntsager reducerer kalorieindtaget.
Det er nærliggende at tro, en hel del står med det ønske, her i tiden efter jul og nytår.
' KNUSTE HJERTER '
3/4 kg okse- eller kalvehjerter
1 lille løg
1-2 tsk. salt
3 spsk. fedt til stegning
en knivsp. peber
Hjerterne vaskes og gøres i stand, hvorefter de sammen med løget køres 1 gang gennem kødmaskinen. salt og peber blandes i og kødmassen formes som små hakkebøffer, der steges langsomt i fedtet (ca. 15 minutter). Kog panden af med en smule vand.
Servér ' knuste hjerter ' med stegeskyen, en god kartoffelmos, syltede agurker og evt. dampet spinat eller grønne bønner.
VELBEKOMME
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.