mandag

Bøf i kasserolle

50ernes fetlige mesterkok, Rich. Oest Larsen var altid god for en dejlig ret mad, men sandelig også for gode bemærkninger. - En morsom mand var han.
Her kommer hans indledende bemærkninger til opskriften på en nem og god ret mad, som også egner sig glimrende til gæstemad. Ja, i særdeleshed gæstemad. Der er anvendt okseinderlår og marvpibe, ikke det allerbilligste kød, at sætte på bordet. Marvpibe erhverves hos slagteren og må rimeligvis bestilles i forvejen.


Oest Larsen :

"Lad os få noget HELT nyt !"

"Min nabo, fru Nielsen, er mer' end almindeligt madinteresseret og hendes små middage er berømte. Hendes flæskesvær er sltid sprød - og hendes oksefedt er altid krøllet, men hun e r evigt på jagt efter noget nyt, noget helt andet, som hun siger. Her er en middag til 4, som jeg har lært hende. Og den kan De også gøre lykke med, kære frue, når de en dag skal se et par gæster."

BØF I KASSEROLLE

Køb en skive fint hængt inderlår, ca. 750 g
1 marvpibe
1/2 kg rå kartofler i skiver
3 gulerødder i skiver
2 store løg, hakket
1 dusk persille, hakket
1/2 selleri, hakket smår
mgr.
salt
peber
en anelse vand

Bed slagteren tage marven helt ud og skær så marven i skiver med en kniv, dyppet i varmt vand. Ligeledes skæres kødet i fingertykke strimler.
Læg halvdelen af marven i et ildfast fad, smurt godt med mgr. og så halvdelen af kødet på.Drys med salt og peber. Fordel resten af kødet og ingredienserne i fadet. Hæld lidt vand ved og læg et stykke pergament over (staniol) og læg et låg tilsidst.

Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 1 1/2 time. Skum fedtet af og servér bøf i kasserolle fra fadet sammen med godt brød til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.