Flæskesteg med fars og champignon er sådan en rigtig 50er opskrift fra Gris på Gaflen. Rullet flæsk, fars og grøntsager, var hvad man fandt, klædte hinanden naturligt i retten. Retterne fra Gris på Gaflen var primært af grisekød.
Stegen kan steges såvel i gryde som i ovn og serveres med brun sauce, kartofler og en tomatsalat til.
Opskriften er til 4 personer
FLÆSKESTEG MED FARS OG CHAMPIGNON
1 1/2 kg stribet flæsk
fars af 200 g hakket svinekød, skåret fra stribet flæsk
125 g champignon, ristes på pande
100 g bacon, steges på pande
Flæsket befris for svær, kød skæres fra og hakkes til fars. Lav en god rørt fars af det hakkede kød. Farsen smøres på det stribede flæsk, herover drysses ristede champignoner og ristet bacontern. Flæsket sammenrulles som til rullesteg og bindes med bomuldsgarn. Steg kødet som grydesteg i gryde. Brun kødet i afbruser mgr., hæld lidt vand ved og drys med en smule salt. Småsteger i gryden ca. 2 timer.
Eller læg stegen i en lille bradepande og sæt den i ovne ved 225 grader i 15 minutter. Skru ned til 200 grader, hæld lidt vand i bradepanden og drys med lidt salt. Steg videre i 1 3/4 time og pas på, stegen ikke steger tør. Da må hældes lidt mere vand ved.
Tag stegen op, hæld skyen fra og jævn den til sauce. Smag til med salt og giv evt. lidt kulør.
tomatsalt
tomatskiver
eddike og olie til dressing
rå, hakket løg
Rør dressingen sammen, hæld den over de skivede tomater og drys med hakket løg.
Servér flæskesteg med fars og champignon med brun sauce, katofler og tomatsalat til.
VELBEKOMMEN
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.