søndag

Tomatgelé med mayonnaise og kaviar

Tomatgelé med mayonnaise og kaviar, serveret med små snitter af ristet brød er sådan en meget tidstypisk forret, lanceret af Kirsten Hüttemeier sidst i 50erne.
Tomatgeléen kunne købes på dåse, hvis ikke man altså foretrak at lave den fra bunden, mayonnaisen fik man i pålægsforretningen og kaviar solgtes i glas eller dåse, - altsammen  for nemheds skyld.

Igen var der tænkt på den travle husmoder, som jo i grunden havde opgaver nok med at holde hjemmet og måske ved siden af var gået på arbejdsmarkedet.

I hjem, hvor der før var ansat både kokke-, ene- og stuepige, her måtte husmoderen være det hele selv, men takket være industriens glimrende produkter, kunne god mad, lavet med omtanke og lidt dåsehjælp såmænd klares rimelig nemt.


TOMATGELÉ MED MAYONNAISE OG KAVIAR

Opskriften er til 8 personer

1/2 liter tomatpuré, tilsat vand
8 blade husblas
mayonnaise, smagt til med krydderier efter smag
kaviar

Bland en god puré med vand til 1/2 liter eller brug dåse tomatjuice. Kom tomatsaften i en lille gryde og lun den. Tilsæt de udblødte husblas. Varm igennem og smag til. Hældes ud i en flad form og stivner på et koldt sted. Stik geléen ud med en form til 8 stykker.

Servér Tomatgelé med mayonnaise og kaviar, anrettet på salatblade med små snitter af ristet brød til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.