fredag

Mande-mad

Mande-mad, supernem og velsmagende mad fra Gris på gaflen kampagnen sidst i 50erne. Slagterierne var overordentlig aktive med forskellige kampagner, der var rettet mod tidens husmødre. "Mad til årstiden", udformet som en konkurrence, hvor husmødrene skulle udfylde familiens flæskeforbrug, var en af dem. Den resulterede i, at rigtig mange husmødre ligeledes sendt gode opskrifter på flæskeretter tilbage.

Kampagnen blev en vældig succes og satte ekstra skub i gryderne rundt i de små hjem. Efterfølgende havde 7 ud af 10 husmor gemt brochuren og 20 % havde afprøvet opskrifterne, som var velmagende og samtidig meget enkle, da det skulle være enkelt for den travle husmoder, at fremstille et godt måltid mad.


Opskrift til 4 personer

MANDE-MAD

250 g flæsk
4 hårdkogte æg
750 g kogte, kolde kartofler

sauce af :

70 g mel
70 g smør
1-2 løg
8 dl mælk
salt
peber
reven muskatnød
rasp
reven ost

Flæsket skæres i strimler og steges sprødt. I et gratinfad lægges lagvis det stegte flæsk, æggeskiver og kartoffelskiver. Bag en sauce op af mel, smør, mælk og de stegte løg og smag saucen til med salt, peber og muskat. Hæld den hvide løgsauce øverst i fadet, drys med rasp, blandet med revet ost. Fadet sættes i ovnen ved 200 grader til retten er gennemvarmet og skorpen sprød.

Servér Mande-mad lige fra ovnen.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.