lørdag

Høns i champignoner

Høns i champignoner med grønne bønner og løse ris var en Hüttemeier inspireret gæsteret sidst i 50erne og med en dejlig dessert som generalindens frugttærte, bagefter, kunne det ikke gå helt galt.

For at lette husmoderen, indgik konserves i tilberedningen ved både forret og dessert, hvilket jo reducerede arbejdstiden noget, uden at det derfor væsentligt gik ud over kvaliteten.
I det hele taget brugte husholdningerne en del konserves på det tidspunkt, hvor Danmark husede en del konservesfabrikker. Kød, grøntsager, frugt . . . . altsammen kunne det fås på dåse. De mere eksotiske frugter blev importeret fra udenlandske konservesfabrikker.


HØNS I CHAMPIGNONER

1 høne, gerne frossen
grønne bønner, gerne frosne
1 stor dåse champignonsuppe
fløde
smør
jævning
lidt sherry

løse ris
ris
vand

Kog hønen i et par timer til den er mør. Kogetiden er længere, hvis det er en frossen høne. Sval hønen lidt af og pil kødet fra benene. Ved hjælp af hønsekødsuppe og champigninsuppen laves en god sauce, der tilsættes fløde, smør og jævning. Smag saucen til med sherry efter smag, tilsæt hønsekødet og varm retten op.

Bønnerne koges. Ligeledes koges de løse ris og  vi koger dem, som John Price kogte løse ris. Skulle nogle være i tvivl om, hvem det er . . . . . Jo, den er god nok, - John Price er far til brødrene James og Adam.

Servér høns i champignoner i et festligt, lidt dybt fad med grønne bønner og løse ris, anbragt udenom.

GENERALINDENS FRUGTTÆRTE

2 store æg
3 spsk. sukker
2 lidt store spsk. hvedemel
1 strøget tsk. bagepulver
lidt vaniliesukker

flødeskum
1 ds. frugtcocktailsalatblanding

Æggehviderne stiftpiskes, heri piskes æggeblommerne, herefter sukker, mel, bagepulver og vaniliesukker. dejen røres og fordeles i to smurte lagkageforme eller en en velsmurt springform. Bages ved svag varme, knap 200 grader i 10 minutter. Bages kagen i springform, deles den kolde kage midt igennem til to bunde.
På hver bund smøres et lag flødeskum, heri hældes indholdet af en dåse frugtcocktailsalatblanding, godt afdryppet. Sprøjt flødeskum rundt i kanten.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.