mandag

Ekspres-skinkebøffer

Ekspres-skinkebøffer og vindampede æbler til dessert, er Kirsten Hüttemeiers bud på en nem middag for den selverhvervende husmoder sidst i 50erne.

To gode tidstypiske, nemme retter og så er der oven i købet skinkebøffer til dagen efter.

Kvinderne var godt i gang med at dele hverdagen mellem hjem og arbejdsplads. Noget, der virkelig tog fart i 60erne. Det var derfor en kærkommen hjælp, at kunne komme lidt hurtigt og nemt til familiens middagsbord, som trods alt skulle stå klar hver eneste dag - og så var det en tid, hvor man spiste 2 retter mad hver dag. Enten i form af en for- og hovedret eller en hovedret efterfulgt af dessert.


Opskriften er til 2 personer

EKSPRES-SKINKEBØFFER

225 g kogt, røget skinke
1 stort løg
3-4 kogte kartofler
salt
peber
1 æg
mel til panering
fedtstof til stegning

Skinken hakkes på bræt, løget snittes eller hakkes i små stykker, der brunes let i fedtstof. Blandes med skinken og over i de kogte, mosede kartofler. Salt, peber og ægget tilsættes og farsen røres sammen. Formes til runde bøffer, der dyppes i mel og steger brune i fedtstof på en pande.

Tag halvdelen fra til dagen efter.

Servér ekspres-skinkebøffer med stuvet spinat.


VINDAMPEDE ÆBLER

Opskriften er til 4 personer

4 mellemstore æbler
2 glas hvidvin eller vermouth
sukker efter smag
revet skal af 1/2 appelsin

Æblerne skrælles, halveres og kernehuset fjernes. Æblerne lægges med den runde side opad i et ildfast fad, overhældes med sukker, appelsinskal og vin.
Sættes i en varm ovn og dampes møre i 10-12 minutter.

Vindampede æbler serveres med sukker eller evt. lidt flødeskum.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.