lørdag

Koteletter fra luksuskroen

Koteletter fra luksuskroen, tilberedt på bordgrill, var en fremsynet måde at tilberede en middag på dengang sidst i 50erne. Det var kun de færreste, der havde adgang til grill, selvom det, at stege på grill i virkeligheden går helt tilbage til vikingerne.

Sidst i 50erne var en lille bordgrill enhver husmoders, ja såmænd også husfaders drøm. Ingen mados i stuerne eller for den sags skyld i køkkenet. Grillen kunne placeres hvor som helst i rummene og gerne på spisebordet, hvor der var dækket op. Her var virkelig en nyskabelse for den danske husmoder af de helt store.


Bordgrillen opererede med infrarøde stråler, som fik porrerne i kødet til at lukke sig straks. Det bevirker at kød eller fisk bliver saftigt, velsmagende og sprødt. Grillen måtte naturligvis sluttes til EL.

Det var helt sikkert endnu kun de ganske få, der havde anskaffet sig én og resten kunne så drømme om én.


KOTELETTER FRA LUKSUSKROEN

4 svinekoteletter
salt
peber
paprika
knust hvidløg eller hakket skalotteløg
olie eller smeltet smør

fransk grillsauce
1/2 kop salatolie
1 hakket løg
2 spsk. eddike
3 spsk. citronsaft
1 kop tomatpuré
1 kop vand
salt
sellerisalt
sennep
2 spsk. puddersukker
2 tsk. angosturabitter

Olien varmes og heri koger det hakkede løg uden dog at brune og 3 minutter efter tilsættes det øvrige. Kog saucen over sagte varme til den er tyk, 10-12 minutter.

Koteletterne bankes og skubbes lidt sammen igen. Anbringes på risten på en af stegepladerne, som sættes på anden eller tredje rille. Koteletterne pensles med olie, smeltet smør eller mgr., drysses med krydderierne og helst også med røget grillsalt.
Grillen tændes og i løbet af få minutter er koteletterne brune. De steger ialt 5 minutter på den ene side og 1 minut på den anden. Serveres lige fra grillen, saftige og velsmagende med ananasringe, røde eller grønne cocktailkirsebær, frosne grønne ærter, franske kartofler og grillsauce.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.