mandag

50ernes påskebord 1

Vi er gået ind i påskeugen og hvis ikke vi har planlagt, hvad der skal ske, hvem der skal komme og hvor vi skal hen, er det hele ved at være lige op over.

Måske skal vi prøve at rekonstruere påskeforberedelserne, som de kunne se ud sidst i 50erne, godt hjulpet på vej af Kirsten Hüttemeier og hendes mange gode forslag dengang.

Kom til påskefrokost på landet, lød invitationen. Her var taget hensyn til, at det spiselige både var nemt og rart.


Æg - æg - æg - æg

Masser af forskellige æggeretter. Æggekager med champignoner eller grøntsager på, omeletter med brisler, stuvede med champignoner, til grønærter eller spinat og skinke.

Halvbløde æg er altid godt til frokostbordet, rå æggeblommer slået ud over en sildemad, et stykke rugbrød med camenbertost og derover en rå æggeblomme. Det er virkelig kræs.

Start med en skål med halvbløde æg, evt. kan vi tegne på dem eller farve dem. Lad gæsterne selv pille æggene, som kommer på bordet i en lille kurv.

Den varme ret er f.eks. små fiskepostejer på spinatbund. Opskriften er til 6 personer.

SMÅ FISKEPOSTEJER PÅ SPINATBUND

700 g fiskefars (hk. torsk eller anden hk. fisk)
1 æg
1 dl piskefløde, pisket til skum
2 pk. frossen spinat
3-4 dl mælk
salt
lidt sukker
50 g smør eller mgr.
meljævning

pynt
lidt dild eller persille
en snoet lakseskive eller jomfruhummmer

Den hakkede fisk røres med æg og fløden, der er pisket til skum. Derefter fordeles farsen 3/4 op i velsmurte, små postejforme, små runde skåle eller store linseforme. Formene koger i vandbad, men læg et låg eller et stykke aluminiumsfolie over hver form og prik et par huller heri.
Efter 15 minutter er farsen tilpas fast og vendes nemt ud på spinaten der er stuvet og hældt op i et fad. De små postejer pyntes med lidt grønt og en skive laks eller rejer.

I morgen tager vi opskriften på rejetærte og æblestang for at afrunde  med 50ernes påskebord 2

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.