søndag

Svinekam fra Fyrkroen

Svinekam fra Fyrkroen, en rigtig dejlig søndagsmiddag fra 50erne, serveret med blomkål og marineret champignon. Efterfulgt af spansk appelsin dessert, lader den dejlige middag sig nok lokke ned, når vi sidder hyggelig bænket om bordet.

Nu om stunder spiser folk sjældent dessert og derfor er det også en festlig måde, at gøre lidt ekstra ud af det i weekenden, hvor alle har mere tid til rådighed og mere tid til at hygge om hianden.

Svinekammen steges som grydesteg og bliver meget lækker.

Begge opskrifter er til 4 personer.


SVINEKAM FRA FYRKROEN

ca. 1 kg svinekam uden spæk
puddersukker
sennep
salt
fedtstof til stegning
evt. lidt stødt nellike
lidt vand

sauce

stegesky
fløde
1 god klat smør
kulør
jævning

dressing til skiver af champignon

olie
eddike
salt
peber
knust hvidløg

Svinekammen gnides med puddersukker, tørsennep, salt og evt. stødt nellike, hvorefter den trækker koldt et par timer. Brun stegen i gryden  og lad den stege videre til den er mør  ca. 1 1/4 time med lidt vand hældt ved.
Tag stegen op og hold den varm. Kom fløde og smør i gryden, jævn saucen og tilsaæt kulør.

Servér svinekam fra Fyrkroen, skåret i pæne skiver med kogt blomkål og tynde skiver champignon, stænket med dressing.


SPANSK APPELSIN DESSERT

4 appelsiner
1 dl piskefløde
2 tsk. sukker
kakao til pynt

Appelsinerne skrælles, den hvide hinde fjernes og de skæres ud i ret tynde skiver, der lægges taglagt på et fad. Fløden piskes til flødeskum, smages til med sukker og lægges som store klatter over appelsinskiverne. Kakao drysses over og resultatet er en frisk og lynhurtig dessert.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.